Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı
   976 01.01.1970

Üniversitemiz Fakülteleri. Yüksekokulu ve Enstitülerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25., 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

Profesör kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten Doktora ve Yüksek Lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

Doçent kadrosuna başvuracak adaylar; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten Doktora ve Yüksek Lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze,

Yardımcı Doçentler ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlıkları ve Enstitü Müdürlüklerine başvurmaları duyurulur.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI PROF. DOÇ. YARD. DOÇ. ARANAN NİTELİKLER
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Yapı - 1   (a), (b)
Kimya Mühendisliği Kimyasal Teknolojiler - 1   (a), (c)
Makina Mühendisliği Makina Teorisi ve Dinamiği -   1 (a), (d)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Muhasebe ve Finansman 1     (a), (e)
Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi   1   (a), (f)
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü - Jeodezi   1   (a), (g)
- Jeofizik   1   (a), (h)
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri -   1   (a), (i)
Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü - Biyomekanik ve Biyosibernetik     1 (a),(j)
Çevre Bilimleri Enstitüsü - Çevre Bilimleri     1 (a), (k)
Fen - Edebiyat Fakültesi Matematik Topoloji     1 (a)
Cebir ve Sayılar Teorisi     1 (a)
Moleküler Biyoloji ve Genetik Genel Biyoloji     1 (a),(l)
Genel Biyoloji     1 (a), (m)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların Bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede ingilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların mühendislik malzemeleri konusunda uzman olması, çimento esaslı malzemelerde lif dağılımı, reoloji, yangın dayanımı, donatı korozyonu ve mikrobik kalsit presipitasyonu konularında araştırma ve yayınlarının bulunması gerekmektedir.

(c) Adayların mikroakışkanlarda elektro-hidrodinamik kararsızlıklar, arayüzeysel kararsızlıklar, transport problemlerinin çözümü için spektral yöntemler konularında çalışma yapmış olması gerekmektedir.

(d) Adayların uyarlamalı denetim ve kestirim kuramı alanlarında çalışmaları olması ve doktora sonrası çalışma yapmış olması gerekmektedir.

(e) Adayların Muhasebe alanında doçentlik unvanına sahip olması gerekmektedir.

(f) Adayların edimbilim alanında doktora derecesine sahip olması ve İngiliz dili eğitimi, ikidillilik, sözeylem, kültürlerarası iletişim, derlem çalışmaları ve konuşma analizi alanlarında çalışma yapmış olması gerekmektedir.

(g) Adayların doktora derecelerini üniversitelerin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden almış olmaları, GIS/WebGIS, GPS, yerkabuğu deformasyonu ve jeodezik konularında uzmanlığa, yayınlara ve proje deneyimlerine sahip olmaları gerekmektedir.

(h) Adayların yer elektromanyetizması ve yer manyetizması konularında uzman olması gerekmektedir.

(i) Adayların Doçentlik derecesini "Yönetim Bilişim Sistemleri" alanından almış olması, bilişim sistemleri ve teknolojileri, veri madenciliği, ajan tabanlı modelleme ve benzetim alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının olması gerekmektedir.

(j) Adayların görüntüleme alanında çalışmaları olması gerekmektedir.

(k) Adayların yeraltı suları mikrobiyolojisinde uzman olması ve bu konuda uluslararası düzeyde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(I) Adayların moleküler toksikoloji ve kanserde sinyal iletim yolakları konularında çalışmış ve uluslararası kabul görmüş bilimsel dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(m) Adayların kanserlerde gen denetimi ve epigenetik konularda araştırma yapmış ve uluslararası kabul görmüş bilimsel dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

 

 

Sosyal Medyada KpssRehber